Enterprise Data Warehouse (BI)

<

Hvorfor Business Intelligence?

Det overordnede formål med Business Intelligence (BI) er, at skabe gennemsigtighed, overblik og indsigt i enhver virksomhed eller organisation. På den måde etableres fundamentet for rettidige, indsigtsfulde og værdiskabende beslutninger.

BI er et bredt begreb, som dækker hele den tekniske proces fra datakilder, data integration og transformation til rapportering og analyse. Det kan være en kompleks proces, som medfører en risiko for, at der fokuseres på teknologi og data fremfor forretningsbehov. Hos Innofactor arbejder vi med en række metoder og værktøjer, der fastholder fokus på forretningen.

Fremtidens BI

For ikke at ende i langvarige IT-projekter, hvor data, teknologi og governance sætter sig på hele agendaen, læner vi os hos Innofactor meget op ad Gartner Groups bimodal BI koncept. Her arbejder man med to parallelle BI-miljøer, som supplerer hinanden godt og kan understøtte forskellige behov parallelt med hinanden: Stabilitet gennem det klassiske Enterprise Datavarehus (EDW) og agilitet gennem decentral self-service BI.

De fleste organisationer har begge behov, men det kan være svært at overskue, hvornår den ene metode eller proces er bedre end den anden. Innofactor kan hjælpe med at finde den optimale løsning, fordi vi fra starten har øjnene åbne for fordele og ulemper ved begge typer løsninger. Vi laver løsninger, der afspejler den komplekse og foranderlige verden vi lever i. Vi forstår og forventer, at enhver opgave kan stille vidt forskellige krav til tidsfrister eller robusthed. Med bimodal BI kan vi sikre det bedste fra alle verdener.

Data Warehouse Automation (DWA)

Der er et stigende behov for at virksomhedens egne IT specialister kan sammenlægge og behandle data i et datavarehus. Helst uden de samtidigt skal have samme erfaring og uddannelse som en egentlig BI udvikler. Her kan Data Warehouse Automation (DWA) vise sine styrker. Med et værktøj som TimeXtender, der er blandt markedslederne inden for DWA software, kan store dele af det manuelle tekniske kodearbejde blive implementeret og automatiseret hurtigere og enklere. På den måde kan man som forretning (eller konsulent) fokusere på de 20% af data som er forretningskritiske eller særligt komplekse, og lade TimeXtender om resten. De trivielle men ofte tidskrævende hjørner kan dermed spares væk, så der både spares tid og penge.

Self-service BI

Med nye tider og nye værktøjer kommer også nye typer løsninger. De drives især af behov for at kunne analysere data hurtigt og ad-hoc, uden opgaven bliver til et ”IT projekt”. Mængden af self-service BI værktøjer der tilbyder netop dette, er kraftigt stigende. Og det er ikke uden grund, for fremtidens virksomhed er i høj grad afhængig af evnen til at agere hurtigt og på basis af data og reel viden. Hos Innofactor er agil BI ikke blot en metode, men en integreret del af vores DNA. Vi forstår, at det er et stærkt supplement til traditionel BI, som kan trække på nye datakilder – strukturerede såvel som ustrukturerede.

Efterhånden som forretningen bliver mere klar på behov og muligheder, kan de agile dele der giver mest værdi migreres til et mere permanent EDW, hvis forretningen har behov for den større robusthed og stabilitet det giver. For mindre virksomheder og organisationer kan man endda undvære et EDW, hvis antallet af datakilder er lille og kompleksiteten lav.

Til Self-Service BI og data mash-up arbejder Innofactor med bl.a. Power BI, Targit, TimeXtender, PowerPivot og Microsoft SQL Server.

Enterprise DataWarehouse (EDW)

Det klassiske Enterprise DataWarehouse (EDW) har fuld governance fra datakilder til rapporter. Her opbygges med næsten 100% nøjagtighed data i en kvalitet, der kun giver én version af sandheden. Alle begreber, parametre og definitioner er standardiseret, så alle i organisationen arbejder med samme data og i et forretningsmæssigt ensartet perspektiv. Ofte suppleres sådan en løsning med fælles master data, så kvaliteten af rapporteringen altid er i top.

Processen kan tage lang tid, men er relevant når virksomheden har behov for afstemte fælles data, som bruges hyppigt eller som skal være meget nøjagtige. Det kan f.eks. være finansielle nøgletal for en børsnoteret virksomhed, eller salgsrapporter for komplekse markeder med mange påvirkninger eller meget små marginer.

Hos Innofactor er det SQL Server med System Integration Services, Analysis Services, Master Data Services og Reporting Services, som udgør fundamentet i denne type løsninger. De kan suppleres med Targit eller Power BI, når der er behov for nemt tilgængelige dash-boards med fokus på intuitiv og interaktiv visualisering. Flere og flere af vores kunders løsninger laves helt eller delvist i skyen (hybrid), hvor Microsofts Azure tjenester kan imødekomme snart sagt alle behov.

Interesseret i at vide mere?

Kontakt os og få booket et uforpligtende møde og hør mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed!

Benny Lohse

Sales Director
benny.lohse@innofactor.com
+45 51 51 35 41