Internet of Things

<

Internet of Things

IoT er et samlet koncept, hvor en række enheder med indbyggede sensorer opsamler data, og via en opkobling (som regel til ”skyen”) sender denne data til en fælles hub. I denne hub bliver data omsat til information og specifik viden ved hjælp af analyseværktøjer og/eller forretningslogik. Afhængig af kontekst og behov kan denne viden f.eks. præsenteres via kundedefinerede dash-boards eller initiere workflows med definerede aktioner til andre dele af organisationen.

Security

It-sikkerhed er blevet langt mere og andet end en firewall. I takt med at IoT bliver en konkurrenceparameter for mange danske virksomheder, skal man også sikre sig at producenterne tænker sikkerhed ind i deres produkter, da det også kan være en vej ind til virksomhedens eller brugernes data. Sikkerhed skal stå højest på dagsordenen, når man taler IoT.

Edge computing

Evnen til at gøre avanceret on-device-behandling og -analyse kaldes 'edge computing.' Tænk på 'edge' som universet af internetforbundne enheder og gateways som sidder ude i marken - modstykket til 'cloud.' Edge computing giver nye muligheder i IoT-applikationer, især for dem, der stoler på Machine Learning til opgaver som objektdetektering, ansigtsgenkendelse, sprogbehandling og undgå forhindringer.

Data Analytics

IoT gør det muligt for organisationer at indsamle og analysere data fra sensorer på produktionsudstyr, rørledninger, vejrstationer, intelligente målere, lastvogne og andre typer udstyr.

IoT-analyseprogrammer kan hjælpe virksomheder med at forstå den IoT data som stilles til rådighed med henblik på at reducere vedligeholdelsesomkostningerne, undgå udstyrsfejl og forbedre forretningsdrift. Derudover kan detailhandlere, restaurantkæder og forbrugerproducenter bruge data fra smartphones, bærbare teknologier og hjemmeudstyr til målrettet markedsføring og salgsfremstød.

Device Provisioning

Hvis cloud tjenester er en mulighed i en virksomhed, så findes der Device Provisioning tjenester som kan forsyne millioner af enheder på en sikker og skalerbar måde. Herudover findes der en automatiseret proces, der historisk set har været tids- og ressource-intensiv for producenter og virksomheder, der administrerer mængden af tilsluttede enheder. Device Provisioning tjenester kan man få leveret som en komplet automatiseret provisionering, herunder både registrering af enheden til skyen samt konfiguration af enheden.

Connectivity

Connectivity, det er en af de vigtigste ting at huske på, mens du udvikler ethvert IoT-projekt. Vi er sikker på, at mange ville have de samme spørgsmål, når man starter et IoT-projekt. Nogle gange har man en idé om, hvilken kommunikationsprotokol man vil bruge, men det er ingen dårlig idé at lave sin research og sikre, at man anvender den mest egnede løsning til sin applikation.

Heldigvis er der en masse netværksinfrastrukturer og kommunikationsprotokoller til rådighed. Desværre er der også mange, der kan gøre en forvirret. Vi vejleder om de populære kommunikationsprotokoller og hvordan du vælger den mest egnede til dit IoT projekt.

Interesseret i at vide mere?

Kontakt os og få booket et uforpligtende møde og hør mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed!

Philip Meyendorff

Director, Marketing Business Development
philip.meyendorff@innofactor.com
+45 53 82 83 83